Gratis travtips

Travande tips

Stalltips anses som några av de bästa tipsen man kan få inom hästsport. Men var beredd på att ta dessa med en nypa salt. Oftast tror tränare stenhårt på sina hästar, men hur de väljer att sockra sina omdömen eller mörka en eventuell toppform, kan man aldrig veta. Träningstider, antalet starter, formkurvor och andra kriterier vägs in vid tippande av hur en viss häst skall löpa i kommande lopp. Eller galoppera för den delen ifall det gäller galopp.

Speltips kan även gälla andra hästtävlingar och greyhound racing brukar även förknippas med hästsporten, oklart varför. Men för den oinvigde är alla tips välkomna, och i de flesta fall är dessa helt gratis. Hela internet är fullt av stalltips, information om kuskar och tränare och inte minst bombsäkra system. Många tycker att egna tips är guld värd, men tänk bara på sömmersketipsen på tipset förr i tiden. Kanske är det mycket mera tur än "know how" i att pricka in kusarna?

Delta och spela i andel

På nätet finns som sagt en hel del sajter som gärna delar med sig av sina funderingar kring de olika loppen. Vi kan hitta svenskatrav, travsider, niclastravtips, travtipsare, travtjänsten och många många fler. Det vill till att ha bra tips annars kommer besökarna inte tillbaka. Att gå med i en spelklubb med andelsspel är ingen dum idé. Hos många av de så kallade bolagen som existerar finns mycket kompetens blandat med sådana som här känsliga näsor. Många spelbutiker utökar sin kundkrets genom att erbjuda andelsspel online. Oftast innebär detta att registrering måste ske personligen, men att delta i spel kan därefter ske via internet.

Viva Legolas

Man kan tryggt säga att svensk travsports stora uppsving kom med en gudabenådad häst. Det var en valack, varmblodig travare som föddes 1978 och blev stor stjärna när han vann de första nitton loppen i sin karriär. Faktum är att Legolas verkligen blev höjd till skyarna och när han kördes av Tomas Nilsson kunde han jämföras som en travsportens Ingemar Stenmark. I sin uppväxt spåddes Legolas till att bli just ingenting. Skadad och bångstyrig lärdes han sedan upp till en fullfjädrad sprinter, en sann saga. Segersviten bröts dock inte i Sverige utan i New York, men han kom igen och vann strax därefter Åbys Stora Pris. Den största segern i karriären som fortsatte till mitten av nittiotalet och han gick till de sälla jaktmarkerna för drygt tio år sedan.

Det stora Elitloppet

I Sverige finns drygt trettio travbanor. Den äldsta är Jägersro i Malmö som invigdes redan 1907. Den är en av Sveriges största anläggningar och har arena både för trav och galopp. Men den allra största travbanan är Solvalla i Stockholm, som kan ta emot cirka 40 000 åskådare. Banan invigdes 1927 och 1952 kördes det första Elitloppet som är landets största och förnämsta travtävling, med deltagare från alla stora travnationer. Den sista helgen i maj varje år flaggar man för deltagande nationer som USA, Kanada, Frankrike, Italien, Tyskland, Norge och Sverige. En av de mest folkkära och välkända svenska hästarna, Ego Boy vann Elitloppet 1973. Året innan en annan känd häst, Dart Hannover och då var det den första svenska segern på nästan tjugo år. Senaste vinnaren blev även det en svensk, Magic Tonight med Örjan Kihlström som kusk.