Oddstermer

Det är roligt att lära sig termerna för att verkligen förstå vad det handlar om. Det är få saker som kan kännas så störande som att inte förstå vad alla pratar om. Det är också något som kan påverka dina chanser till att vinna. Att inte förstå termerna gör ju att du inte kommer förstå allt som sägs. Det kan handla om att du missförstår hur ett bet ser ut eller att du går miste om en bonus.

Höga och låga odds

Något du absolut måste känna till är vad höga respektive låga odds betyder. Det är inte heller direkt svårt. Höga odds är när det är höga siffror på spelet. Ifall oddset för att exempelvis Island ska vinna en match är 5.00 så betyder det att du får 5 gånger pengarna ifall det oddset går in. Ett odds på 5.00 betyder också att det är väldigt liten chans att det kommer att slå in. För att folk då ska vilja spela på det så ger man en högre utbetalning ifall det väl skulle slå in.

Samma princip gäller för låga odds fast då tvärtom så klart. Ett lågt odds betyder att det är väldigt sannolikt att det ska slå in. Därför får du då inte lika mycket betalt om du satsar på det. Samtidigt är det ju mycket högre sannolikhet för att det ska hända. Ett odds på exempelvis 2.00 betyder att du får tillbaka lika mycket som din insats i vinst. Två gånger av det du först släppte iväg till spelbolaget med andra ord.

Det finns lite olika stilar. Vissa tycker om att satsa på höga odds och därmed vinna riktigt mycket när de väl vinner. Andra föredrar de säkra korten och att då inte vinna lika mycket men vinna mycket oftare.

Bookmaker

Bookmaker är ett väldigt klassiskt ord. Det är bookmakern som tar emot betten. Man skulle kunna kalla denne för spelbolaget. Det är de som sätter oddsen. De tar hand om de pengarna som du skickar in. Sedan är det också deras ansvar att betala ut alla pengarna. Bookmakern är med andra ord en väldigt viktig aktör. Utan den skulle det inte finnas något betting överhuvudtaget. En bookmaker kan ju också vara en privatperson. Men det är väldigt ovanligt eftersom att det också är olagligt i de många länderna. Det krävs tillstånd för att vara bookmaker.

Live-odds

Ett live-odds är ett spel du kan lägga även efter att matchen börjat. Många tycker det är intressant att kolla på en match och under tiden som man kikar på den, lägga ett bet. Det är där som live-oddsen kommer in. Live-oddsen uppdateras hela tiden under matchens gång. Ifall ett lag börjar spela bättre så kommer oddsen på att de ska vinna att sänkas. Samma princip gäller om ett lag släpper in ett mål, då minskar ju chansen för att de ska vinna och då höjs oddsen. Onlinebettingen har gjort det enklare att lägga live-odds.

Välkomstbonus

Om du surfar runt på nätet kommer du märka att det hela tiden talas om bonusar. Den vanligaste bonusen är välkomstbonusen. Den får du när du skapar en ny användare på en spelsida eller hos en bookmaker online. Bonusarna kan vara upplagda på lite olika sätt. När det gäller just betting så är det oftast en kredit som du blir tilldelad. Hur mycket kredit du får beror på hur mycket pengar du sätter in. Mer pengar = större bonus. Sedan brukar det vara så att det finns en övre gräns för hur mycket bonus du kan få på en sida.

Omsättningskrav

Omsättningskravet är en del av bonusvillkoren. Omsättningskravet betyder att du måste omsätta din bonus ett visst antal gånger innan du får plocka ut dina bonuspengar. Ett högst rimligt krav som bookmakern ställer på dig.