Olika bettingspel

Inom betting finns det framförallt två stora kategorier av spel. Det är dels sportsbetting och dels annan form av betting.

I de flesta hasardspel går det ju ut på att man ska satsa pengar på vad man tror kommer att ske. Ett spel där man gör precis detta är slots, eftersom du satsar pengar på de rader där du tror att du kommer få upp en vinst. Du kan läsa mer om slots på svenskaspelautomater.net.

Sportbetting ? den traditionella varianten av betting
Förr fanns det bara en variant av betting och det var just sports betting. Det var framförallt trav och fotboll som man kunde satsa pengar på och de sporterna är kanske fortfarande de mest populära sporterna att betta på. Fast numera kan man faktiskt spela på alla möjliga sporter och idrotter, inte minst på nätet där det är ett enormt utbud av matcher, lopp, tävlingar och ligor att satsa på. Exempelvis kan man spela på bandy, cricket, rugby, ishockey, tennis, golf, biljard, hundkapplöpning och galopp. Inte nog med det, numera kan man också betta på en massa olika saker inför varje match. Man kan inte bara satsa på vilket lag som skulle vinna matchen eller vilken häst som kommer att vinna loppet utan på alla möjliga saker som vilken spelare som gör de flesta målen under matchen, vilket resultat det blir, vilka hästar som kommer etta, tvåa respektive trea, vilka spelare som får straffar, gör mål eller blir utvisade och så vidare i all oändlighet. Vill man ha ännu mer spel att välja mellan så kan man till och med välja livebetting. Det innebär att man bettar medan en match eller ett lopp pågår och då kan man titta på matchen och fatta beslut om hur man ska satsa under tiden som matchen spelas. Detta ökar spänningen kring matchen samtidigt som det blir fler vinstchanser.


Annan betting ? för den som inte är sportintresserad
På senare år, i samband med att onlinebetting introducerades, så lanserades också möjligheten att satsa på flera andra saker än sport. Det kan ju finnas personer som är intresserad av vadslagning och som vill ha möjlighet att vinna pengar, men som inte är sportintresserad. Därför finns det nu också möjlighet att satsa på exempelvis politik, musik, väder och olika tv-program. Till exempel kan man satsa på alla större tävlingar, som Melodifestivalen, Idol, Robinson, Let´s Dance och Eurovision Song Contest. Man kan också satsa på vilket parti som kommer att få flest röster i nästa riksdagsval, vem som blir USA:s näste president, om Gävlebocken kommer att brinna ner, om det kommer att snöa på julafton eller vilken stad som det kommer att regna mest i under sommaren.