Rekar på nätet

Olika typer av speltips

Rekar som ger speltips för betting finns det gott om på nätet. Rekar kan hjälpa spelare att få en förståelse för troliga utfall i diverse aktuella event. Och det handlar inte bara om sportsbetting utan det kan även slås vad om vem som ses som den starkaste sångaren i Eurovision Song Contest.

Det finns olika typer av rekar som man kan hålla utkik efter. Det finns ofta flera matchanalyser inför i stort sätt alla idrottshändelser och dessa kan man jämföra när man ska göra sitt bett. Statistik kan bland annat visa hur ett fotbollslag presterat på diverse underlag, hur många hörnor de brukar slå och vem som gör flest mål och assistanser. Statistik kan verkligen hjälpa för att få till ett bra bett.

Insidertips är inte lika lätta att få tag på men det händer. Kanske hör du att det finns en skadad hockeyspelare som är en nyckelperson för vinst. Tyvärr är insidertips ofta något som går djungeltrumman runt så man ska tänka på att dessa inte nödvändigtvis är helt rättvisande.

Proffstips kan man få genom att läsa idrottares bloggar, kanske skriver de att de blivit magsjuka eller så kan de ge en bra inblick i hur konkurrensen ser ut. Proffstips kan speciellt vara bra i individsporter som till exempel tennis och friidrott. Tippat.se är exempel på en tipssida som bjuder på användbara rekar inom alla sorts event som de tror kan ge utdelning för spelare som vill betta.

Odds

Alla händelser som man kan betta på har olika odds. Odds är den siffra som avger hur mycket man vinner om resultatet går in. Satsar man på ett bett med låga odds är chansen större att man vinner. Däremot kan man vinna mer pengar om man satsar på ett bett med högre odds. I Sverige skriver man oftast odds i decimalform vilket man lätt kan avläsa. Är oddset 1,50 för att Sverige vinner en fotbollsmatch mot Danmark och vi satsar 100 kronor, så vinner vi 100 kr gånger 1,5, vilket ger 150 kronor om Sverige tar hem matchen.

Vem sätter oddsen

Varje spelbolag sätter sina egna odds. Ofta är det en så kallad bookmaker som sätter oddsen i olika spel. En bookmaker är en person som spelbolag anställer för att räkna ut sannolikheten på olika utfall. En del arbetar med odds i flera sporter medan andra är specialiserade inom en viss sport, och troligtvis kan räkna ut ett mer exakt resultat. Det finns många faktorer som man måste tänka på när man sätter odds. Inom fotboll till exempel måste man veta hur det gått för lagen i tidigare matcher, skador på spelarna, om matchen spelas på hemmaplan och mycket mera.

Oddsbörs

Det vanligaste är att man spelar mot spelbolag men det finns också spelsidor som använder sig av en oddsbörs. På en oddsbörs finns det ingen bookmaker som sätter oddsen utan det gör spelarna själva. På oddsbörsen har man vanligtvis högre odds och chansen att vinna mer pengar. Man ska dock tänka på att oddsbörser ofta tar en procentuell vinstavgift, så en trolig vinst kan verka större än vad den egentligen är.