Stryktipset

Det finns nog inget som är så klassiskt som det svenska Stryktipset, i alla fall inte inom sportsbetting i Sverige. Det är något som funnits med oerhört länge och som fortfarande i allra högsta grad är aktuellt. Det är få som tror på det när de hör det: Stryktipset har funnits sedan 1934. Det är alltså på allvar en klassiker. Flera generationer har man spelat Stryktipset och än idag är det alltså väldigt populärt. Stryktipset är en bettingkupong som innehåller fotbollsmatcher. Allra främst kommer dessa matcher från England eller Sverige. Två ligor som är oerhört populära i just Sverige.

Så fungerar Stryktipset

Stryktipset är en kupong där du ska fylla i vad du tror resultaten i 13 fotbollsmatcher kommer att bli. Tidigare var det 12 rader men sedan 1969 är det 13 rader. Du kan välja mellan tre stycken alternativ per match, 1 X 2. Ettan betyder att hemmalaget vinner, kryss att det blir oavgjort och tvåan att bortalaget vinner. Du fyller i dina alternativ på alla rader och får hoppas att du vinner. Det som gör det hela intressant är att du kan välja flera alternativ, så kallade halv- och helgarderingar. En halvgardering innebär att du väljer två alternativ på en rad, alltså till exempel 1 och X. Det innebär att du får rätt på den raden oavsett om hemmalaget vinner eller om det blir lika. 

Av förståeliga skäl kostar det mer pengar att satsa med garderingar. Annars skulle alla göra det. Desto fler alternativ du vill kryssa för desto dyrare blir det. Det gäller med andra ord att balansera sannolikheten för att något ska hända och ta ett smart beslut över hur du ska fylla i din kupong.

Den största vinsten

För att vinna de verkligt stora summorna är det 13 rätt som gäller. Det innebär att du har rätt på alla 13 rader. Om det är väldigt många som spelar och få som gissar rätt kan du räkna med en väldigt stor vinst. Den allra största utdelningen i Stryktipset någonsin är över fem miljoner kronor! Det går alltså att vinna riktigt mycket pengar på Stryktipset. Oftast blir dock vinstsummorna betydligt mindre än så.

Olika sätt att spela på

Du kan välja mellan lite olika varianter när det kommer till hur du faktiskt går tillväga när du ska lämna in ditt Stryktipset. Det mest klassiska sättet är att du går ned till din närmsta spelbutik eller Svenska Spel-ombud. Väl där finns det kuponger som du kan välja ut. Sedan fyller du i dina alternativ på kupongen och lämnar in den. Då betalar du för att den ska aktiveras. Det kostar olika mycket beroende på hur ditt spel ser ut. Ett nyare och betydligt modernare sätt att spela Stryktipset på är att gå in på nätet och lägga ditt spel där istället. Det är väldigt simpelt och du sparar tid på det sättet. Samtidigt finns det en särskild charm med att gå ned till sitt spelombud och där på plats lämna in sin kupong.